A jó ivóvíz Vincent szerint: "az ásványi anyagokban szegény, enyhén sós, kissé oxidált víz, amelynek nagy az elektronikus ellenállása. Kutatásai szerint a túlásványosított víz besűrűsíti a vérünket. A fölös ásványi anyagok lerakódnak az ereinkben, vénáinkban, a vesében, epében stb., ami trombózishoz, rákhoz esetleg szívinfarktushoz vezethet. Ő annak idején az revers-ozmózisos vagy desztillált víz fogyasztását ajánlotta."
Vincent elméletét az orvosi gyakorlatban Dr. Morrell alkalmazta, és továbbfejlesztve kidolgozta a különböző vezetőképesség és ellenállás értékek hatását az emberi szervezetre:
Szervezetre való hatás 20.000 – 12.500
µS/cm
Ohm
nagyon jó, méregtelenítő hatás
50 – 89
jó, méregtelenítő hatás
90 – 129
11.111 – 7.692
kielégítő
130 – 199
7.143 – 6.000
nincs pozitív hatása
200 – 299
4.000 – 5.000
inkább káros
300 – 499
3.333 – 2.000
rossz
500 – 1299
1.200 – 600
nagyon káros
1300 – 1500
666 – 769
Összehasonlításul a nagyvárosi csapvíz értékei:
Jellemző |
Érték |
pH |
7,9 |
rH2 |
34 |
ellenállás |
1670 Ohm |
vezetőképesség |
320-350 |
Mindez azt jelenti, hogy a csapból nyerhető vizeink az "inkább káros" és a „rossz” kategóriába esnek!